Asfalt

Motorvei gjennom fjellene

Motorvei gjennom fjellene

Hva er en motorvei?

Alle vet hva en motorvei er. De ser vi hver dag eller i det minste veldig ofte. Men de fleste vet faktisk ikke hvordan de skal definere en motorvei utover bare en veldig bred vei som du kan kjøre veldig fort på. Enkelt sagt er en motorvei en snarvei for å få folk mellom to steder veldig raskt, enda raskere enn på vanlige veier.

Med vanlige veier, vil du vanligvis måtte vri og svinge og komme deg gjennom flere trafikklys for å komme deg fra huset ditt til kjøpesenteret eller kontoret. Dette fordi disse veiene ikke ble designet spesielt for deg, slik at du kan komme til arbeidsplassen din så raskt som mulig. Disse veiene ble bygget gjennom asfaltering slik at folk kunne få en jevnere tur i forhold til grusveier som var veldig ødeleggende for vogn og vogner på grunn av alle humper som satte stress på enhver transportform som brukte dem.

Motorveien får deg fra et sted til et annet

Men motorveier er imidlertid designet for å få folk fra et sted til et annet i en så rett linje som mulig. Motorveier er vanligvis bygget slik at folk kan kjøre fra en by til en annen direkte slik at de ikke trenger å ta alle slags vanlige veier som tar mye lengre tid å komme deg til neste by. Motorveier kutter også ned overbelastning ved å ha flere baner, slik at sjansen for at det oppstår en trafikkork er mye lavere.

Noen ganger må motorveier gå over elver og raviner for å bidra til å redusere reisetiden. Så når det gjelder disse stedene, er det vanligvis en lang og høy bro som spenner over elven eller ravinen, slik at sjåførene kan gå rett gjennom og komme dit de trenger å være mye raskere enn de ellers ville ha gjort.