lån

Hvor raskt kan du låne penger?

Hvor raskt kan du låne penger?

editorial

Før i tiden var det i noen tilfeller mulig å ta opp lån samme dag, men i dag er det sjeldent mulig. Det skyldes stigende krav til sikkerhet hos bankene som betyr litt lengre ventetid, men som samtidig også gir deg større sikkerhet som låntaker.

Hvorfor ikke lån på dagen

Når du sender inn en søknad er det noen krav du må oppfylle. Det gjelder både noen grunnleggende krav til alder og bopæl, men også vedrørende din økonomi og inntekt. Disse krav varierer fra bank til bank og er samtidig avhengig av hvilket beløp du ønsker å låne. Derfor er det en konkret vurdering basert på din individuelle situasjon som utføres ved hver søknad.

lån

Denne vurderingen tar selvfølgelig litt tid, og det er ofte denne som betyr at du ikke kan få lån på dagen. Prosessen kan dog ofte klares på et par dager likevel, og spesielt for mindre lån kan det gå veldig raskt.

Større sikkerhet for alle

Selvom man noen ganger ønsker en rask og enkel prosess, så er disse krav en fordel for alle. Banken får nemlig redusert sin risiko for misligholdt gjeld, og samtidig unngår du som forbruker å ta opp lån du egentlig ikke har råd til. Det kan for eksempel være hvis du har mye eksisterende gjeld, eller hvis du ikke har luft i økonomien til nedbetalingen.

Vil du ha oversikt over dine muligheter, og vite hvilke krav og vilkår som finnes hos de enkelte långivere? Da kan du med fordel besøke Swiftbanker. De forteller nemlig mye mer om emnet, og samtidig gir de deg muligheten til å få oversikt over de långivere som kan hjelpe deg.

Det betyr at du sparer tid på prosessen, og samtidig kan du sammenligne tilbud fra flere långivere på samme tid og dermed også spare penger på ditt lån.