hårtap

Hårtap kan løses om du søker hjelp

Hårtap kan løses om du søker hjelp

Hvordan håndtere hårtap

Hårtap er en tilstand som vanligvis rammer menn. Millioner av menn vil oppleve et slags håravfall på et tidspunkt i livet, og det blir vanligvis ikke sett på som noe foretrukket. Fordi så mange menn er berørt av dette, har en hel næring dukket opp for å finne måter å håndtere dette problemet på. Det er forskjellige løsninger avhengig av type hårtap.

Den vanligste typen hårtap er skallethet av menn. Det er her hårlinjen begynner å forsvinne på en ordnet måte og går lenger og lenger bak på hodebunnen. Dette begynner vanligvis å skje i løpet av en manns trettiår og fortsetter sakte som en del av aldringsprosessen. Noen menn opplever dette for tidlig, mens noen menn har denne starten i tenårene. Med denne typen hårtap, vil den vanligste løsningen være å bruke en slags tupe.

Hårtapsbehandling får selvtilliten din tilbake

En tupe vil være i stand til å dekke delene av hodebunnen i tilfelle av tidlige stadier av hårtap der den ikke har spredt seg til størstedelen av hodebunnen. For de mer avanserte tilfellene av håravfall anbefales en full parykk. En annen type hårtap er det lappete håravfallsmønsteret. Dette er den sjeldnere formen for hårtap som noen ganger kan forårsake psykologisk skade på mennene som er berørt av det.

I slike tilfeller anbefales det at pasienten barberer håret helt for å kunne ha en full parykk. Ellers er hårtapsbehandling også et alternativ for de som har råd. Hva resten av oss kan gjøre for mennesker som går gjennom hårtap, er å ikke dømme, da dette er noe som stort sett er utenfor deres kontroll. Vi bør støtte de som er i ferd med å miste håret, og oppmuntre dem til behandling samt sunn livsstil. Stresset vi påfører ellers kan være med på å føre til enda mer hårtap!