Lekeplasskontroll

Et trygt lekeareal for barn

Et trygt lekeareal for barn

editorial

Er det kanskje på tide med ny lekeplass i borettslaget eller nabolaget? Her skal vi se litt nærmere hva du skal tenke når du skal få bygget en ny lekeplass, for å sikre en morsom lekeplass som er gøyal og trygg lenge. 

Hva skal man tenke på?

Holdbarhet er en svært viktig faktor når man skal lage en trygg og gøyal lekeplass, og derfor kan det være lurt å velge materialer og en layout som ikke krever så mye vedlikehold. Når man skal lage en lekeplass er det også først og fremst lurt å sikre at man ser lekeplassen med et barns øyne, og gjør den så morsom og attraktiv som mulig for nettopp barn å bruke. Det er de som skal ha glede av lekeplassen, så her gjelder det om å være kreativ når man tenker.

En god lekeplass skal sette fantasien i gang og oppfordre til en rekke ulike aktiviteter. Det skal ikke bæ være èn måte å bruke den på, men en rekke ‘veier’ man kan velge, og kanskje til og med apparater som kan lekes med på flere måter. Det er også viktig at lekeplassen passer til barn i flere aldre. Da får du en plass som kan brukes av flere. 

Lekeplasskontroll

Sørg for en trygg lekeplass 

Det er viktig med god lekeplaskontroll, for å sørge for at lekeplassen er trygg. Det er ikke bare sånn at det morsomme og kreative er viktig, det er naturligvis også en viktig del av en god lekeplass at det er minimalt med risiko for fall og uhell. Det er også svært lurt å ha et underlag på lekeplassen som gjør at et eventuelt fall dempes. Med god kontroll, materialer av høy kvalitet og en layout som gjør at lekeplassen er gøyal for barn i flere ulike aldre, kan du sikre en god lekeplass som varer lenge.