ups norge

Bruk riktig emballasje på forsendelser

Bruk riktig emballasje på forsendelser

Det er viktig at du pakker inn pakken riktig når du skal sende den over lange avstander. Det kan lett bli en skuffende opplevelse om du mottar en pakke som har ødelagt innhold når du åpner den. Først og fremst bør du være sikker på at du har valgt en emballasje som varer helt til pakken kommer frem.

Emballasjen bør ikke ha sprekker eller andre former for slitasje når den ankommer adressaten. Du kan trygt benytte deg av emballasjen som kan kjøpes hos fraktselskapet. Dersom du velger å benytte deg av UPS Norge som transportør, kan du kjøpe en egen emballasje som er tilpasset nettopp frakt over lange avstander.

En eske med integrert bølgepapp er det beste om du skal sende verdifullt innhold som ikke bør bli ødelagt. Det anbefales at du benytter materialer som beskytter innholdet mot støt. Innholdet i pakken skal være såpass innpakket at det ikke kan flyttes på inni pakken under frakten.

Forsegling av pakken før sending

Når du har klargjort pakken for at du kan levere den inn hos UPS bør du forsegle den godt. Du bør benytte en pakketeip av god nok kvalitet slik at ikke pakken åpner seg under frakten. Deretter bør du skrive på adressen til mottaker slik at denne kan leses tydelig. 

På mange forsendelser anbefales det at du bruker etiketten som du får utlevert av UPS. Denne etikken kan enkelt fylles ut på nett. Hvis du trenger hjelp til utfyllingen av etiketten kan betjeningen i et av servicekontorene hjelpe deg. Etiketten som viser fraktinformasjonen bør plasseres på toppen av pakken slik at den er lett å lese. 

Dersom du skal sende pakken til utlandet må du ofte fylle ut en eksportdokumentasjon som kan fylles ut på nett. For hver forsendelse bør du undersøke om hvorvidt innholdet kan sendes utenlands. Du må også sørge for en tilstrekkelig tolldeklarasjon.