tannlege

Alle mennesker mister tenner på et tidspunkt

Alle mennesker mister tenner på et tidspunkt

Bør jeg fikse på tennene mine?

Det er mange mennesker som opplever problemer med sine tenner som ikke nødvendigvis har noe med tannhelsen å gjøre. Kanskje har du slått tanna på noe og mistet deler av den, ellers så har du opplevd de klassiske urette tenne der regulering er et alternativ. Men er dette egentlig ting du trenger å gjøre noe med? Svaret er selvfølgelig nei, da tannhelse ikke har noe med generell helse å gjøre, men allikevel betyr det mye for oss. 

Det er fordi tennene unektelig er en sentral del av våre smil. Dermed er det viktig for oss mennesker å sørge for at tennene er rette og ikke minst fyldige, slik at smilet vårt ser fint ut. Den beste måten å avgjøre om du derimot faktisk bør gjør inngrep er å kontakte https://valentinlysttannlegekontor.no/ for en konsultasjon. På denne måten kan du få svar på hvordan du best kan fikse dine tenner. 

Ta vare på tennene dine

Tennene dine får du bare en gang. Ja, du mister tenner som barn og disse vokser ut igjen, men i voksenlivet er moroa over. Da er det faktisk slik at tennene dine er de tennene du får for resten av livet. Skulle du altså miste et par tenner eller få skader på disse, så er det over. Men det går an å ta godt vare på tennene sine, selv om en ikke kan forsvare seg mot større ulykker selvfølgelig. 

Et godt sted er å pusse tennene og å bruke tanntråd selvfølgelig, da dette utgjør en stor forskjell for om du får hull i tennene dine eller ei. For de fleste er det enkelt å plukke opp tannbørsten og skrubbe ned tennene i noen sekunder, men husk på å gjøre dette med litt mer innsats for et bedre resultat. Tannbleking kan også være en måte å gjøre tennene dine flotte på!